Projekcija kratkih filmova Branka Radakovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekcija kratkih filmova Branka Radakovića

U subotu 20. decembra u klubu "Koza nostra" u Zrenjaninu biće održane projekcije kratkih filmova poznatog srpskog multimedijalnog umetnika i reditelja Branka Radakovića. Projekcije počinju u 21 čas, a Zrenjaninci će imati prilike da razgovaraju sa autorom koji je potvrdio svoj dolazak za to veče.

Iz bogatog opusa Branka Radakovića (do sada je režirao i 4 dugometražna ostvarenja), za prikazivanje 20. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odabrana su njegova 4 kultna kratka filma koji su osvojili brojna priznanja i u svetu i kod nas.

Dokumentarac Glas Božiji u narodu iz 2010. (2013. osvojio je specijalnu nagradu na festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani).

Eksperimentalni film Pozdrav video kasetama! iz 2010. (2012. nominovan je u kategoriji ”Art on video” na festivalu "Art Deco de Cinema" u Sao Paulu, u Brazilu).

Eksperimentalno-igrani film Turist iz 2012. (2013. nagrađen je za najbolju režiju na "ProFiRe Short Film Festival-u" u Edinburgu, u Škotskoj).

Eksperimentalno-igrani film Nada za vuka iz 2013. (selektovan na više filmskih festivala van Srbije).

Svaki od ovih filmova, stekao je do danas i veliki broj svojih vernih fanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.