Prijateljska ruka ih spasila nedaća

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljska ruka ih spasila nedaća

Kada je plemenita Ljiljana iz Australije pročitala dirljivu priču o svakodnevnim mukama sedmočlane porodice Pap iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, istog trena je odlučila da im pomogne. Ne časeći časa, ova redovna čitateljka "Vesti" i učesnica u akcijama Humanitarnog mosta uputila je 100 evra na njihovu kućnu adresu.

Hvala dragoj dobročiniteljki: Janoš Pap

 

O ovom plemenitom gestu dobročiniteljke, naše novinare je obavestio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << glava porodice Janoš Pap (56), poželevši da joj se javno i od srca zahvali:

- Ljiljanina donacija nas je obradovala i ganula u isti mah.Tople reči koje nam je uputila u telefonskom razgovoru, znače nam koliko i njena novčana pomoć i podrška. Na ovu našu nemaštinu, bolest i nemoć da bilo šta promenimo nabolje to je velika suma i zbog toga smo joj veoma zahvalni. Neka je zdravlje i sreća uvek prate. S obzirom na to da nam je seme za krompir u ovom trenutku šansa da preživimo leto, odmah nakon što sam podigao novac kupio sam i posejao krompir u plasteniku, koji sam podigao uz pomoć dece. Daće Bog da sve rodi i da bude dovoljno rasada krompira, koji bismo prodavali na pijaci. To će nam koliko-toliko olakšati egzistenciju i sačuvati goli život. Uz nešto osnovnih namirnica koje se brzinom svetlosti troše, jer nas je puna kuća, za ostatak para kupio sam i lekove za suprugu Zvezdanu, koja boluje od multiple skleroze i nepokretnu majku Eržebet, koja je trajno prikovana za postelju.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nedugo pošto je Janošu dobročinstvo ukazala donatorka sa dalekog kontinenta, za ovog nesrećnog čoveka i njegovu porodicu, u kojoj je troje od četvoro dece teško mentalno zaostalo, stigli su novi prilozi posredstvom Redakcije "Vesti" iz Bad Filbela.

 

Reč je o darovima čitateljke Angele Tadić iz Diseldorfa od 150 evra, kao i 100 evra dobrotvora Ivka Kneževića iz Hanovera. Pored donacija, stigla su i topla pisma podrške familiji Pap da izdrže u nedaćama koje su ih snašle. Novopristigla pomoć, sigurni smo, silno će ih obradovati. Posebno će otkloniti Janoševe brige za zdravlje supruge Zvezdane (46), budući da je teško bolesna i da se u poslednje vreme sve teže kreće, zbog čega su joj potrebne terapije i lekovi, koje ne bi imao čime da plati. Kako često govori, ne želi ni da pomisli šta bi se dogodilo ako bi Zvezdana, njegov oslonac i podrška, pala u postelju.

 

U domu Papa jedino je sin Peter (17) zdrav, i on na sebe često preuzima teret cele porodice. To posebno boli Janoša, jer ne može da ide u nadnicu, s obzirom na to da je imao predinfarktno stanje i dosta zdravstvenih problema.

 

Vi ste naši spasioci!

- Naša sudbina je teška i nepredvidiva. Ne dao bog nikome takav usud. Ceo život nas prate samo bolesti, nevolje, tuga i neimaština. Iz tog vrzinog kola nikako da izađemo. Da nam nije plemenitih čitalaca "Vesti", njihovog razumevanja i pomoći, ni sam ne znam kako bismo rešili bilo koji od golemih problema. Ne znam ni da li bih sada uopšte i pričao sa vama ili bi me odavno crna zemlja pokrila. Još jednom hvala svim humanim zemljacima na ukazanoj pomoći. Spasili su nas totalnog beznađa i muka - iskreno će Janoš Pap.

 
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.