Prevencija nasilja u tinejdžerskim vezama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevencija nasilja u tinejdžerskim vezama

Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" pridružuje se kampanji 16 Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, realizacijom radionice "Prevencija nasilja u tinejdžerskim vezama". Tročasovni rad sa mladima održaće se u prostorijama Kluba knjige, u petak od 16:30 časova. 

Voditeljke radionice su Nađa Duhaček i Danijela Ranković.

Nađa Duhaček, predavačica i istraživačica, bavi se ženskimi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rodnim studijama (Universidad de Granada, Espana). Radila u Kancelariji za Evropske integracije Vlade Srbije (2008) i Inicijativi mladih za ljudska prava (2006-2007). Aktivistkinja , Članica Britanske asocijacije za rod i obrazovanje (Gender and Education Association – GEA). Oblasti istraživanja: rod i obrazovanje, feminističke obrazovne politike, etnografija osnovne škole, pedagoška uloga popularne kulture. Ključna publikacija: „Rod i obrazovanje" (koaut.) u Uvod u rodne teorije (Novi Sad, 2011).

Danijela Ranković je aktivistkinja, koordinatorka projekta "Sedam".

"Sedam" je revolucionarna dokumentarna drama. Životne priče koje ove žene dele sa publikom od 2008. godine, govore o teškoćama sa kojima su se nosile zbog odluke da se suprotstave društvenim normama i menjaju pozicije žene u svojim sredinama.

Biblioteka ima kontinuitet u bavljenju ovakvim problemima i temama: realizovala je projekat "Vršnjačko nasilje-prepoznaj i reaguj", "Obrazovanjem do samostalnosti" koji se odnosio na obuku žena žrtava nasilja u porodici, a od januara počinje i realizacija velikog projekta "Virtualna stvarnost" koji je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji se bavi prevencijom nasilja na internetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.