Obeležena 71. godišnjica oslobođenja Zrenjanina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena 71. godišnjica oslobođenja Zrenjanina

Polaganjem venaca na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu u centru Zrenjanina, danas je obeležena 71. godišnjica oslobođenja tog grada u Drugom svetskom ratu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je nakon polaganja venaca da se "sloboda morala platiti visokom cenom iako je već bilo izvesno da se fašističkoj Nemačkoj bliži kraj".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Danas odajemo posebnu počast borcima Crvene armije, čijih je 220 pripadnika položilo svoje živote u gradu i našim okolnim selima, u krvavim borbama koje su danima trajale po hladnom i kišovitom vremenu. Sećamo se i svih žrtava, naših sugrađana, koji su na žalost, poginuli tih poslednjih dana pred oslobođenje", kazao je Janjić.

Vence na spomenik Žarku Zrenjaninu položili su pored gradskih čelnika i predstavnici Srednjobanatskog okruga, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata, komande zrenjaninskog Granizona Vojske Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine i antifašista Zrenjanina.

Svečanosti u centru grada prisustvovali su i preživeli učesnici Narodnooslobodilačkog rata i njihovi potomci, odbornici Skupštine grada kao i učenici Zrenjaninske gimnazije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.