Novac kao hleb nasušni

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac kao hleb nasušni

Veliku zahvalnost zbog upućene donacije u iznosu 100 AUD, iskazala je porodica Pap iz prigradskog naselja Mužlja, kod Zrenjanina. Glava siromašne sedmočlane porodice 57-godišnji Janoš, primio je koverat koji su mu uručili reporteri "Vesti", uz toplu poruku bake sa unukom iz Sidneja a koja piše: "Sa ovim malim doprinosom, želim da olakšam vaš teški život...

Od danas do sutra: Janoš Pap sa sinom
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
 

"I zaista je olakšala, jer je došla kao hleb nasušni. U kući nemam ni prebijenog dinara i nisam znao kako da deci obezbedi najosnovnije životne namirnice", kaže nam Janoš Pap.

 

- Puno hvala anonimnoj čitateljki, u srce me dira pažnja tih plemenitih ljudi. Od ukidanja socijalne pomoći moja porodica u kojoj je troje mentalno zaostale dece, moja nepokretna 92-godišnja majka Eržebet i supruga Zvezdana, obolela od multiple skleroze, živimo bukvalno od danas do sutra i sa koricom hleba. Ne bih želeo da ovo ispadne kao lelek nad tužnom sudbinom, ali zaista ne mogu suze da zadržim jer neko trajnije rešenje nemam. Bolestan sam i iako su mi lekari zbog srčanih tegoba zabranili fizički rad, ja to ne poštujem, obilazim šumarke, sečem drva i spremam se za zimu. Bez ogreva, nama nema života. Od poklona idem odmah da kupim hranu koje je ponestalo - obećava Pap.

 

Posebna je priča krov porodice Pap koji se urušio zbog trule građe, a crep na kući postavljen davne 1959, razbio se... I sad boga mole da ne pada kiša.. Ovaj problem će najverovatnije da reši jedna humana čitateljka iz Dizeldorfa, rodom iz Bosne, koja je voljna da obnovi krov na kući ove familije. Unapred se zahvaljujemo u ime "Vesti".

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.