Izvor: Danas, 06.Feb.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neformalna nastava u dve škole

Zrenjanin - - Sve što su do sada savladali u neformalnoj nastavi biologije, hemije i zaštite životne sredine pri Regionalnom centru za talente u Zrenjaninu, njeni polaznici demonstrirali su pred roditeljima i predavačima proteklih dana. Rezultatima su svi zadovoljni, a predavači kažu da je interesovanje dece sve veće, pa su formirane dve grupe koje eksperimentalni rad obavljaju subotom, u dobro opremljenim učionicama srednje hemijske škole “Uroš Predić gde se inače odvija >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << nastava.

- Prezadovoljan sam reakcijom svog deteta, jer moj sin dolazi subotom kući pun utisaka. Sve što čuje na predavanju upija i vidim da mu to pomaže pri učenju, navodi roditelj Petar Živkov. Nastava se održava u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj skoli Uroš Predić u Zrenjaninu. Ova škola zadovoljava sve uslove, kriterijume i standarde za obavljanje aktivnosti, počev od stručnih kadrova do radnog prostora i laboratorija

- Dobro je što postoji ovakvo mesto gde mogu da proširim svoje znanje. Zadovoljna sam onim što smo do sada naučili i nadam se da ću još puno toga zanimljivog naučiti, kaže Biljana Đurić, učenica OŠ “P. P. Njegoš”.

Prema podacima Regionalnog centra za talente, mlade Zrenjanince najviše privlače eksperimenti koji se obavljaju u dobro opremljenim laboratorijama.

- Opredelili smo se da krenemo sa decom šestog i sedmog razreda, da ih selektujemo prema preporuci nastavnika, ali pošto su radionice izazvale interesovanje i kod druge dece, oni su se međusobno pozivali i taj krug se proširio sada na više od tridesetoro dece. Ovog proleća ćemo krenuti sa sličnom školom u Novom Bečeju, gde je interesovanje takođe veliko, kaže direktor Regionalnog centra dr Milorad Rančić. Rad regionalnog centra za talente, koji se oslanja na srednju hemijsku školu kao nastavnu bazu, pomaže od početka rada Grad Zrenjanin.

-Nadamo se da će rezultati ovakvog vida obrazovanja doneti puno medalja na narednim takmičenjima i puno mladih naučnika koji će dati doprinos razvoju sredine, navodi Duško Radišić, pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.