Nagrada za Inkluzivni tim Crvenog krsta Zrenjanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za Inkluzivni tim Crvenog krsta Zrenjanin

Na konkursu "Dunavski umetnik", koji je organizovan povodom Međunarodnog dana Duvana, Inkluzivni tim Crvenog krsta Zrenjanin i OSŠ "9. maj" iz Zrenjanina osvojio je prvo mesto. Nacionalni pobednički radovi učestvovaće na međunarodnom takmičenju za Dunavskog umetnika.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je "Najveća dunavska maškarada", a radovi su trebali da budu sačinjeni od materijala koji se nalaze oko reke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (drvo, trska, blato, smeće...).

Inkluzivni tim Crvenog krsta Zrenjanin i OSŠ "9. maj" iz Zrenjanina prijavio se na konkurs sa svojim radom i osvojio 1. mesto. Nagrada pobednicima uručena je u subotu na Zemunskom keju, gde je organizovana proslava Dana Dunava.

Saradnja Crvenog krsta Zrenjanin i OSŠ "9. maj", iz koje je nastao Inkluzivni tim, uspostavljena je 2012. godine od kada, u kontinuitetu, volonteri Crvenog krsta uz podršku nastavnika i vaspitača škole organizuju kreativne radionice i brojne druge aktivnosti za decu i mlade.

Sa učenicima i učenicama škole realizuju se posete pozorištu, biblioteci i drugim kulturnim institucijama, a uz podršku Sportskog saveza svakog meseca mladima se prezentuje neki od sportova koji se praktikuju u zrenjaninskim klubovima.

Informacije o aktivnostima Crvenog krsta i Inkluzivnog tima mogu se pratiti na zvaničnoj Facebook stranici organiizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.