KRENULE NA POSAO, UBIO IH DŽIP Mama se nikad neće vratiti kući

Izvor: Blic, 21.Maj.2016, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRENULE NA POSAO, UBIO IH DŽIP "Mama se nikad neće vratiti kući"

Užasnu nesreću u kojoj su na putu Kikinda - Zrenjanin poginule dve medicinske sestre skrivio je bahati vozač džipa „lend rover”.

Nemanja Zec (33) iz Beograda vozio je džip austrijskih registarskih oznaka velikom brzinom. Kada je iz pravca Novog Bečeja ka Žitištu, u mestu Bašaid, naišao na magistralni put Kikinda - Zrenjanin, nije se zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na znak stop i svom silinom je udario u „ford fijestu” u kojoj su bile Cvetana Adamov (28) i Dragica Felbab (30) iz Zrenjanina. Na mestu nesreće nisu nađeni tragovi kočenja, a obe žene ostale su na mestu mrtve. Zec je ostao nepovređen i određeno mu je policijsko zadržavanje.

Cvetana i Dragica krenule su u treću smenu u kikindskoj bolnici, gde su radile na odeljenju gerijatrije.

U porodici Adamov, u zrenjaninskom naselju Mužlja, juče su bili u šoku. Cvetanina majka Olgica u neverici govori da je njena ćerka trebalo da se uda u avgustu.

- Birala je venčanicu, a evo šta ju je zadesilo. Ovo je strašno. Htela je već 1. juna da se preseli kod momka, da žive zajedno do venčanja. Bila je puna optimizma i planova. U Kikindi je radila šest godina, svi su je voleli i cenili - priča skrhana bolom.

Cvetana ima brata blizanca Žarka i stariju sestu Draganu. Oni su zajedno sa njenim momkom Bojanom otišli u Kikindu da bi sve spremili za sahranu, koja će biti danas, a nesrećna žena biće sahranjena uz oca Ivicu, baš kao i Dragica uz svog oca.

Tuga je ophrvala i kuću u ulici Milivoja Toškova 45 u Zrenjaninu, gde je stradala Dragica Felbab stanovala sa nevenčanim suprugom Goranom Ikonovim, njegovom majkom Stankom i očuhom. Dragica i Goran imaju sina Jovana, kome su sada tri i po godine. On je kobne noći čekao da se majka vrati sa posla.

- Nije zaspao do četiri ujutru, stalno je govorio: Sad će mama. Ali, mama više nikada neće doći - krz plač govori svekrva Stanka Ikonov, i dodaje:

- Tog dana, kada je kretala na posao, Dragica je rekla Goranu: Joj, kako mi se danas ne ide. Kao da je nešto naslutila.

Suprug Goran jedva je smogao snage da nešto kaže:

Pročitajte još:

- Imali smo mnogo lepih planova, ali je sada sve prekinuto. Moj zadatak biće briga o našem Jovanu.

U kikindskoj bolnici takođe šok i neverica.

- Veoma smo potreseni. Ceca i Gaga, kako smo ih svi zvali, često su zajedno dolazile na posao, uvek kada su radile u istoj smeni. Obe su bile uzorne, dobre, tačne, vredne i savesne. Bile su uzor drugima. Na odeljenju je velika tuga, jer medicinsko osoblje deli i dobro i zlo, a sada nam se dogodila ova tragedija - potreseno priča dr Siniša Jolić, načelnik gerijatrije.

NIJE PRVA TRAGEDIJA

Mesto nesreće zovu raskrsnica smrti

Mesto gde se dogodila nesreća žitelji Bašaida nazivaju raskrsnicom smrti.

- Na ovoj raskrsnici se dogodilo već desetak saobraćajnih nesreća. Upozoravali smo nadležne, predlagali da na ovom mestu naprave kružni tok. Nažalost, do sada se ništa konkretno nije preduzelo - kaže za „Blic” predsednik MZ Bašaid Zoran Petrović. A. Ž. A.

Vozač nema nijednu prijavu za prekršaj, nije bio pijan

Nemanja Zec, bahati vozač koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dve mlade žene, do četvrtka uveče nije bio poznat po suludoj vožnji.

- Osumnjičeni ranije nije kažnjavan zbog bahate vožnje, ali ni zbog drugih saobraćajnih prekršaja - kaže sagovornik „Blica” upoznat s istragom, i dodaje da vozač „lend rovera” nema krivični dosije, kao i da nije imao alkohola u krvi.

Zašto se Zec nije zaustavio na znak stop, zašto nije kočio, već je velikom brzinom uleteo u inače prostranu i preglednu raskrsnicu, možda će odgonetnuti njegov suvozač, sa kojim je, kako se veruje, u momentu nesreće pričao. A. Ž. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.