Italijani zakupili halu Minela, posao za 150

Izvor: B92, 10.Avg.2017, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani zakupili halu Minela, posao za 150

Zrenjanin -- Italijanska kompanija za proizvodnju izduvnih sistema za automobilsku indistriju GLM Group zakupila je proizvodni prostor kompanije Minel u Zrenjaninu.

Namera kompanije je da u prvoj fazi uloži oko 3,5 miliona evra i zaposli 150 ljudi.

Ugovor o zakupu prostora potpisali su Radivoje Poljanac ispred GLM Group i Milorad Smiljanić ispred Minela, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnika Razvojne agencije Srbije.

Poljanac je rekao da GLM Group zapošljava veliki broj radnika u Italiji i ima proizvodne pogone i u Meksiku, kao i da oko 80 odsto proizvoda isporučuju na tržištu zapadne Evrope.

"Planiramo da ovde u Zrenjaninu investiramo tri do 3,5 miliona evra u mašine, a naš je cilj da počnemo proizvodnju već početkom novembra i u prvoj fazi zaposlimo 150 radnika", rekao je on.

Kako je naveo Poljanac, 5.000 kvadratnih metara prostora zakupljeno je na tri godine, a ugovorom je predviđen i produžetak.

"Postoji još 2.000 kvadratnih metara koji se u kratkom roku mogu osposobiti i zakupiti za naše potrebe, a naš je cilj da zakupimo ili gradimo 10.000 kvadratnih metara, ali sada nemamo vremena da gradimo, jer nameravamo početak proizvodnje u novembru", dodao je on.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što se GLM odlučio za investiranje u Srbiji i što je njegov grad još jednom prepoznat kao dobro mesto za investiranje, a posebno jer će biti otvorena nova radna mesta.

Janjić je kazao i da je ovo peta italijanska kompanija koja proizvodi u Zrenjaninu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.