Dobra vest za pčelare, niče centar za otkup

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra vest za pčelare, niče centar za otkup

Novosadska kompanija Triumf bis namerava da u Industrijskoj zoni u Zrenjaninu izgradi centar za otkup, preradu i distribuciju meda i proizvoda od meda.

Vlasnik ove novosadske kompanije Branko Marjanović je u Zrenjaninu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem potpisao ugovor o kupovini zemljišta, površine oko 6.000 kvadratnih metara.

"Nadam se da ćemo obradovati mnoge proizvođače meda u Srednjobanatskom okrugu, koji nisu imali ovakav centar već su se snalazili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na razne načine. U Srbiji postoje svega tri ovakva centra", naglasio je Marjanović.

Kako je naveo, izgradnja objekta planirana je najkasnije do sredine sledeće godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je potpisao ugovor o prodaji neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini na lokalitetu Jugoistok II i sa zrenjaninskom kompanijom Gomeks, koja namerava da proširi svoje skladišne kapacitete na dve parcele, površine oko 9.000 i 2.500 kvadrata.

Janjić je izrazio zadovoljstvo što su i domaće kompanije prepoznale Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i podsetio da su nedavno potpisani i ugovori sa još nekoliko investitora koji će graditi proizvodne pogone u industrijskoj zoni u tom gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.