Akcija Čep za hendikep

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Čep za hendikep"

 Akcija Čep za hendikep, koju je započelo Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina naišla je na veliko interesovanje javnosti, a vremenom su se, pored građana, uključile i organizacije, kompanije, škole. Do sada je kupljeno 14 invalidskih kolica, kao i druga ortopedska pomagala.

Akcija „Čep za hendikep“ otpočela je pre više od dve godine, i za to veme sakupljeno je oko trinaest tona čepova. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina, priključili su se i drugi gradovi, među njima i Novi Sad i Beograd.

„Do sada je nabavljeno trinaest, četrnaest invalidskih kolica. Reč je o lakoaktivnim kolicima koja umnogome poboljšavaju kvalitet života osoba sa invaliditetom, naših članova. Nabavljena su i druga ortopedska pomagala dušeci i jastuci, što je takođe značajno“, istakao je Nenad Krbavac, član Udruženja paraplegičara Banata.

Mnoge, organizacije, kompanije, škole, građani priključili su se akciji.

„Učestvovala sam već u akciji, sakupljala sm čepove, i odnela ih u „Total“. Pozdravljam ovu akciju, to je human čin“, kazala je Olah Ester iz Mužlje.

Krajem 2014. godine kompanija Gomex, omogućla je potrošačima da čepove donesi u maloprodajne objekte na teritoriji Vojvodine, i u Šapcu. Procene su da je prikupljena oko tona čepova.

„Akija će, na zahtev naših potrošača, biti nastavljena i dalje. Čepove ćemo prikupljati sve dok naši prijatelji iz Udruženja paraplegičara Banata ne budu nabavili sve ono što im je neophodno“, rekao je novinarima Nedeljo Golušin, ispred kompanije Gimex.

U Udruženju paraplegičara Banata kažu da se za tonu čepova dobija oko 27 hiljada dinara. Cena polovnih kolica je između 200 i 300 evra, a novih i do 1.500 evra.

„Mislimo da nam trenutno nije izvdoljivo da nabavljamo nova ortopedska pomagala, jer jednostavno cena od 1.500 evra za jedna kolica, za nas je velika, a da bismo toliko sakupili potrebno je skoro gopdinu dana“, kazao je Nenad Krbavac.

Udruženje paraplegičara Banata u Zrenjaninu broji više od 70 članova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.