Slavi se specijalni rođendan: Nataši i Saju torta, i to kakva! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 01.Jan.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavi se specijalni rođendan: Nataši i Saju torta, i to kakva! (FOTO)

Par bengalsih tigrova Natasa i Saj, u ZOO vrtu u Jagodini, danas je obeležio 19. rođendan, a radnici ZOO vrta, su im poslužili tortu od bifteka u za tu priliku posebno okićenom kavezu.

Za vreme jela, tigrica Natasa, pokazala je ko je "gazda" u kavezu. Naime, dok je jela Saj nije smeo da priđe "stolu" pa su mu radnici po nalogu veterinara ZOO vrta Vlade Jovanovića, dali, drugu "tortu" na drugom mestu, dalje od Nataše.

"Ovi tigrovi su doseljeni u Jagodinu iz ZOO >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Beogard 2006.godine, kod nas su 11. godina i ovako im simbolično slavimo rođendan", rekao je Jovanović novinarima.

Populacija bengalskih tigrova u svetu je veoma mala, ima ih u svetu oko 2.500 u Nepalu, Bankoku, u prirodi ih je sve manje, a najviše ih je, nažalost u ZOO vrtovima, obajsnio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, veoma su reproduktivni, ali razmnožavanje u ZOO vrtovima je specifično, jer njihovo odrastanje traži puno pažnje i nege".

"Nataša i Saj su dali devet legala, kod nas tri, poslednje je bilo u julu prošle godine. Mi smo uspeli da održimo njihove mladunce i sada skoro svi ZOO vrtovi u Srbiji imaju mladunce, iz našeg ZOO a jedno je u Alžiru, koje je sada već odrasla tigrica", istakao je Jovanović.

ZOO u Jagodini je otvoren 2006.godine, ima preko 100 vrsta životinja, ne rečunajući ptice i ribe, sa preko 400 primeraka. Godišnje ga poseti oko 120.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jagodinski tigrovi napunili 19 godina

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2017

Bengalski tigrovi Saj i Nataša iz Zoološkog vrta u Jagodini napunili su 19 godina, a radnici vrta su na simboličan način obeležili njihov rođendan..."Napravili smo im tortu od bifteka, ukrasili im kavez balonima. Nataša je pokazala svoju dominaciju i nije želela Saju da da njegov deo torte već...

Nastavak na N1 televizija...

Slavlje uz "biftek tortu" u Jagodini (FOTO)

Izvor: Mondo, 01.Jan.2017

Par bengalskih tigrova Nataša i Saj, u Zoo-vrtu u Jagodini, danas je proslavio 19. rođendan, a radnici zoo-vrta, su im poslužili tortu od bifteka u, za tu priliku, posebno okićenom kavezu...Tokom jela, tigrica Nataša, pokazala je ko je "gazda" u kavezu - Saj nije smeo da priđe "stolu" pa su mu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.