Otkriveno koliko prosečnom muškarcu traje seks

Izvor: B92, 26.Maj.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno koliko prosečnom muškarcu traje seks

Prema nedavno obnovljenim međunarodnim smernicama za seksualno zdravlje, prosečan muškarac može da izdrži pet minuta tokom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minute smatra se preranom ejakulacijom.

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu kaže kako prosečan seksualni odnos muškarcu traje pet minuta, a sve kraće od pet minuta smatra se preranom ejakulacijom. Ako se ejakulacija unutar tri minuta događa u gotovo svim prilikama u razdoblju od nekoliko meseci, to stanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema međunarodnim smernicama za seksualno zdravlje, zahteva lečenje.

Kako navode stručnjaci, prerana ejakulacija posebno zahteva lečenje ako negativno utiče na raspoloženje i navodi muškaraca na izbegavanje intimnosti.

Muškarci koji se bore s preranom ejakulacijom, kako piše news.com.au, imaju znatno niže samopoštovanje i samopouzdanje od ostalih muškaraca. Međutim, tim muškarcima u velikoj meri može da pomogne njihov doktor, a mogu im se prepisati specijalizovane kreme, lekovi i psihološko savetovanje.

Važno je naglasiti kako se lekarima opšte prakse savetuje da rutinski pitaju pacijente o njihovom seksualnom zdravlju, jer je mnogim muškarcima previše neugodno ili su sramežljivi da započnu razgovor o toj temi.

Foto: Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkriveno koliko prosečnom muškarcu traje seks

Izvor: B92, 26.Maj.2014

Prema nedavno obnovljenim međunarodnim smernicama za seksualno zdravlje, prosečan muškarac može da izdrži pet minuta tokom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minute smatra se preranom ejakulacijom...Međunarodno društvo za seksualnu medicinu kaže kako prosečan seksualni odnos muškarcu traje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.