Loš brak vam zaista može slomiti srce

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš brak vam zaista može slomiti srce

Ako niste zadovoljni bračnim životom, ne bi bilo loše da posetite kardiologa, kaže najnovija studija.

Sociološka studija državnog instituta iz Mičigena, kaže da se supružnici u lošim brakovima, naročito žene, izlažu većem riziku od srčanih oboljenja nego oni u srećnim brakovima. Studija obuhvata 1.000 venčanih parova starosti od 57 do 85 godina.

Učesnici studije su prvo odgovarali na pitanja o stanju njihovih brakova, a onda su išli na zdravstvene analize >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << (pregled srca, merenje pritiska). Njihovi odgovori su upoređivani sa rezultatima analiza iz čega je izvučen zaključak da su oni iz lošijih brakova skloniji srčanim bolestima. Što su parovi stariji, taj rizik je veći.

Sudeći po ovim rezultatima, izgleda da sve one pesme o "slomljenim srcima" nemaju samo preneseno značenje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.