Šest tkanina u kojima se nećete znojiti

Izvor: Prva.rs, 30.Jul.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest tkanina u kojima se nećete znojiti

1. Lan
Izuzetno ugodna tkanina koja bi slobodno mogla da se prozove “ventilatorom” među materijalima. Propušta vazdug do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.
2. Pamuk
Nepobediv odabir za vrele letnje mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplotu i upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje.
3. Keper
Najčešće se proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << od pamuka ili njegove mešavine i smatra se odličnom letnjom zamenom za traper. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenja dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati ugodnije.
4. Viskoza
Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tokom vrućina i hladi telo.
5. Svila
Prirodna tkanina koja “diše” i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime greje, a leti hladi. Iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalepi za oznojenu kožu.
6. Šifon
Izrađuje se od raznih mešavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za letnju odeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što izuzetno leprša.
Izvor: Zadovoljna.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.