Prirodni i jednostavni načini da pročistite jetru

Izvor: B92, 01.Sep.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodni i jednostavni načini da pročistite jetru

Jetra je kao spremačica jednog tela. Iz tog razloga morate znati kako da je održavate zdravom, jer od njenog zdravlja zavisi i vaše.

Trebalo bi da pijete bar dva litra vode dnevno, da dišete duboko, da ste opušteni. Trebalo bi i da se tri minuta tuširate toplom, a odmah zatim trideset sekundi hladnom vodom, jer to pospešuje krvni pritisak, i obavlja mali detoks. Osim ovih malih saveta, pažljivo pročitajte kakvu hranu bi trebalo da konzumirate kako bi na prirodan način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održavali jetru zdravom.

Topla voda sa limunom

Odličan način za detoks. Ovo bi trebalo da vam postane rutina, da svakog jutra popijete malo tople vode sa limunom. Ne, nije u pitanju limunada, i zato nemojte dodavati šećer ili bilo šta drugo.

Beli luk

Dodajte malo belog luka pri kuvanju, ili iseckajte jednu glavicu u porciju salate. On aktivira enzime, i aktivira jetrin prirodni štit.

Zeleni čaj

On ispira i čisti jetru od toksina, štiti od zakrčenja, i ovaj organ je uz zeleni čaj u punoj funkciji.

Avokado

Japanski naučnici su otkrili da avokado sadrži jedinjenja koja jetru štite od oštećenja.

Peršun

Ovo možete dodati skoro svim jelima, a uklanja teške metale čime se znatno olakšava rad jetre.

Kurkuma

Ne samo da štiti, već i pospešuje regeneraciju ćelija jetre.

izvor i foto: stvar ukusa; voraorn/freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prirodni-i-jednostavni-nacini-da-procistite-jetru

Izvor: medio.rs, 01.Sep.2014

Jetra je kao spremačica jednog tela. Iz tog razloga morate znati kako da je održavate zdravom, jer od njenog zdravlja zavisi i vaše...Trebalo bi da pijete bar dva litra vode dnevno, da dišete duboko, da ste opušteni. Trebalo bi i da se tri minuta tuširate toplom, a odmah zatim trideset sekundi...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.