Domaći šampon od samo 3 sastojka preporodiće vašu kosu za tren oka

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Dec.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći šampon od samo 3 sastojka preporodiće vašu kosu za tren oka

Šampon za suvo pranje kose je spas kada nemate vremena da operete kosu na klasičan način, a posebno je praktičan za hladne dane, jer kosa ne mora da se kvasi, pa je nije potrebno ni sušiti fenom. Foto: Guliver/Thinkstock   Još bolje je to što ovaj proizvod možete da napravite i sami, a za to će vam biti potrebna samo 2 sastojka ako imate svetlu kosu, odnosno 3 ako je vaša kosa tamnija. Pročitajte i… Kako da vam kosa bude lepa i zdrava Domaći šampon za suvo pranje kose sadrži supstancu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << koja upija masnoću i ostavlja osećaj čistoće na kosi, a to je kukuruzno brašno. Prednost suvog pranja kose je i ta što je takvu kosu lakše stilizovati. Možda će vas ipak najviše obradovati činjenica da je suvo pranje čak i bolje za kosu od klasičnog, jer izbegavate taloženje kamenca iz vode na vlasima. Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: – 30 grama kukuruznog brašna za svetlu kosu – odnosno 2 kašike kukuruznog brašna + 2 kašike kakao praha za tamnu kosu – 5 kapljica esencijalnog ulja po vašem izboru (na primer, od lavande) – čista četkica za nanošenje šminke ili češalj. Priprema: Esencijalno ulje pomešajte sa brašnom, odnosno mešavinom brašna i kakaa i sjedinite. Smesu prebacite u malu staklenu teglu ili u praznu posudicu od pudera. Primena: Pomoću četkice za šminku nanesite šampon na koren, odnosno na mesta gde vam je kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će vam biti praktičnije i brže nego kada ga nanosite pomoću češlja, naročito ako imate kraću kosu. Nakon što ste naneli šampon, napravite frizuru kakvu želite i spremne ste!

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Preporod za vašu kosu: Šampon za suvo pranje od samo tri sastojka!

Izvor: Svet, 27.Dec.2015

Šampon za suvo pranje kose je spas kada nemate vremena da operete kosu na klasičan način, a posebno je praktičan za hladne dane, jer kosa ne mora da se kvasi, pa je nije potrebno ni sušiti fenom.. . Još bolje je to što ovaj proizvod možete da napravite i sami, a za to će vam biti potrebna samo...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.