Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Apr.2016, 12:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Đuveč s pečurkama
Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: – 500 g šampinjona – 150 g mariniranih pečuraka – 2 glavice crvenog luka – 2 čena belog luka – 1 veća paprika babura – 1 veći paradajz – 130 g pirinča – 2 kašike margarina – 1 kašika seckanog peršuna – 1 kašičica mlevene paprike – mešavina začina, biber – malo ulja Priprema: 1. Šampinjone oprati i iseći na četvrtine, papriku baburu i paradajz očistiti i iseći na kockice, a crveni i beli luk što sitnije iseckati. 2. Pirinač >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << napola obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti. 3. Na malo ulja propržiti crvenii beli luk, dodati papriku baburu, šampinjone i kratko propržiti. Potom dodati polubareni pirinač i paradajz pa dinstanti uz povremeno dolivanje vode po potrebi. 4. Kada pirinač omekša, dodati mlevenu papriku, seckani peršun i začine po ukusu. Na kraju dodati margarin i polako promešati.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Predlog za ručak: Đuveč s pečurkama
Izvor: Svet, 29.Apr.2016
Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci:. – 500 g šampinjona. – 150 g mariniranih pečuraka. – 2 glavice crvenog luka. – 2 čena belog luka. – 1 veća paprika babura. – 1 veći paradajz. – 130 g pirinča. – 2 kašike margarina. – 1 kašika seckanog peršuna. – 1 kašičica mlevene paprike. –...