Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Avg.2015, 13:08 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za nedeljni ručak: Piletina sa krompirom iz rerne
Ove nedelje za ručak pripremamo čistu klasiku. Uživajte! Foto: Gulliver/Thinkstock Sastojci: piletina po izboru 1 kg krompira 100 ml ulja 300 ml vode + 300 ml vode 1 kašika suvog začina 1 kašičica soli 1 kašičica sušenog peršunovog lista 1 kašičica crvene mlevene paprike 1 kašika brašna 100 ml pavlake za kuvanje Priprema: Belo meso iseći na manje komade U tepsiju oslagati meso i okolo krompir isećen na krupnije komade. Preliti sa 300 ml vode i uljem, posuti suvi začin i staviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << da se peče. Belo meso nemojte odmah staviti jer je ono tanje i pre će se ispeći. Peći sat 45 minuta na 200 stepeni, u toku tog vremena jednom prevrnuti meso, a nakon tog vremena staviti belo meso. Ako imate samo belo meso onda malo pecite prvo krompir pa stavite meso. Kada stavite meso pecite 15 minuta. Pripremite preliv, ostatak vode, pavlaka za kuvanje, so, paprika, peršunov list i brašno izmešati da nema grudvica. Voda iz tepsije trebalo bi da je sva isparila. Preliti meso i krompir sa ovom pripremljenom masom i ostaviti još 30 minuta da se sve zajedno peče. Poslužiti tolo. Prijatno!
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Princes krofne: Kako da ih napravite bez’ po muke
Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Avg.2015
Savršena poslastica za koju je potrebno da posebno pripremite kremu, a posebno kore. Foto: Pixabay.com Sastojci: 500 ml. vode 250 ml. ulja 300 g. brašna 1 prašak za pecivo na vrh noža soli 7 velikih domaćih jaja ili 8 kupovnih srednje veličine Krema: 1 l. mleka možete odvojiti jednu čašu mleka...