Food blogerka preporučuje: Tropska torta

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Sep.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Food blogerka preporučuje: Tropska torta

Tatjana Poterjahin je studentkinja završne godine antropologije, pisac i autorka bloga “Slasno i opasno“ (slasnoiopasno.blogspot.com). Foto: slasnoiopasno.blogspot.com Kada je shvatila da joj u novom životu u prestonici naviru sećanja na detinjstvo, porodicu i selo iz kog potiče, poželela je da ponovo oseti poznate mirise novogodišnjih kolača, bakinog džema od kajsija, mamine štrudle, i svih ukusa koje voli od malena. Zbog toga je iz hobija, sa čitaocima na blogu „Slasno i opasno“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << počela da deli lična sećanja, uspomene iz stare kuhinje, priče o ljudima i životu. „Slasno i opasno“ je od početka zamišljen kao „mestašce na kom se prepliću hrana i osećanja“. Ovog puta, Tajana preporučuje osvežavajuću tropsku tortu. Za ovu tortu vam je potrebno: – 6 jaja – 8 kašika šećera – 4 kašike vanillin šećera – 6 kašika mleka – 6 kašika ulja – 6 kašika brašna – 6 kašika propečenog kokosa – 1 prašak za pecivo – 50 ml mleka – 50 ml likera od kokosa – možete da ga zamenite rumom ili sa još 50 ml mleka – 4 kašike vanilin šećera – ili po ukusu za prvi fil – 2 jaja – 200 g šećera – 2 limuna – 80 g putera za drugi fil – 1 jaje – 125 g šećera – 60 ml mleka – 60 ml likera od kokosa ili 12ml mleka – 2 pomorandže – 200 g putera A, kako da je pripremite pogledajte OVDE

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.