Evropski hitovi na jubilarnom 20. Festivalu autorskog filma

Izvor: Lepota i zdravlje, 06.Nov.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski hitovi na jubilarnom 20. Festivalu autorskog filma

Dvadeseto izdanje Festivala autorskog filma, održaće se od 26. novembra do 3. decembra u Beogradu, a publika će imati priliku da uživa u raznovrsnom programu, sačinjenom od ostvarenja koja su prikazivana na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

U glavnom programu biće prikazano 21 ostvarenje, među kojima su „Čuda“ italijanske rediteljke Aliće Rorvaher (Gran pri žirija u Kanu), pobednik Kana „Zimski san“ turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << , pobednik Berlina „Crni ugalj tanak led“ kineskog reditelja Diao Jinana, kao i nagrađivani filmovi iz Kana „Party Girl“ (Zlatna kamera), „Levijatan“ (režija Andrej Zvjagincev, nagrada za najbolji scenario), „Zbogom jeziku 3D“ (režija Žan Lik Godar, nagrada žirija) i novi film Gzavijea Dolana „Mamica“.

Na Festival ove godine dolazi 11 gostiju iz raznih delova sveta. Među članovima žirija su – nagrađivana nemačka glumica i scenaristkinja Ana Brugerman i američki reditelj nagrađen u Sandensu za ostvarenje „Ribari bez mreža“, Kater Hodiern.

Glavna sala festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, dok će se festival održati i u Dvorani kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu „Fontana“, kulturnom centru Parobrod i Domu kulture Studentski grad.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Jubilarni, 20. Festival autorskog filma od 26. novembra

Izvor: Press, 06.Nov.2014

Jubilarno, 20. izdanje Festivala autorskog filma biće održano od 26. novembra do 3. decembra, sa 21 filmom u glavnom programu u Domu omladine Beograda, najavio je danas izvršni producent "Megakom film". . Među 11 gostiju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.