Evropski hitovi na jubilarnom 20. Festivalu autorskog filma

by | novembar 6, 2014

Dvadeseto izdanje Festivala autorskog filma, održaće se od 26. novembra do 3. decembra u Beogradu, a publika će imati priliku da uživa u raznovrsnom programu, sačinjenom od ostvarenja koja su prikazivana na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

Mamica

U glavnom programu biće prikazano 21 ostvarenje, među kojima su „Čuda“ italijanske rediteljke Aliće Rorvaher (Gran pri žirija u Kanu), pobednik Kana „Zimski san“ turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana, pobednik Berlina „Crni ugalj tanak led“ kineskog reditelja Diao Jinana, kao i nagrađivani filmovi iz Kana „Party Girl“ (Zlatna kamera), „Levijatan“ (režija Andrej Zvjagincev, nagrada za najbolji scenario), „Zbogom jeziku 3D“ (režija Žan Lik Godar, nagrada žirija) i novi film Gzavijea Dolana „Mamica“.

Članak se nastavlja posle reklama

Na Festival ove godine dolazi 11 gostiju iz raznih delova sveta. Među članovima žirija su – nagrađivana nemačka glumica i scenaristkinja Ana Brugerman i američki reditelj nagrađen u Sandensu za ostvarenje „Ribari bez mreža“, Kater Hodiern.

Glavna sala festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, dok će se festival održati i u Dvorani kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu „Fontana“, kulturnom centru Parobrod i Domu kulture Studentski grad.

Tagovi: