Ako želite da kuvarskim umećem zadivite prijatelje, evo recepta za vas…

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Feb.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želite da kuvarskim umećem zadivite prijatelje, evo recepta za vas…

S vremena na vreme poželimo da svojim ukućanima i prijateljima priredimo večeru koja će se dugo prepričavati. Ukoliko planirate da to učinite ovog vikenda, pročitajte predlog Uroša Uroševića, rukovodioca HoReCa centra Metro. Ovaj cenjeni kuvar nam je dao ne samo recept za “Sočne kotlete sa aromatičnim biljem”, već i niz saveta koji će naše jelo učiniti savršenim. Zabeležila: Brankica Treskavica Uroš Urošević Potrebno je: 1.5 kg telećih kotleta u komadu, 1 l mleka, 1 veza >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << začinskog bilja, 4 češnja belog luka, 200 g šargarepe, 200 g celera sa stabljikom, 100 g praziluka, 2 glavice crnog luka, 250 ml crvenog vina, 500 ml telećeg fonda, 5 listova lovora, 1 limun, malo ruzmarina i majčine dušice , 500 g mlade šargarepe, 300 g mladih mahuna graška, 1 kašika meda, maslinovo ulje, so, biber, malo suvog seckanog čilija Priprema: Uklonite suvišnu masnoću i žilice sa kotleta i rebarne kosti. Meso poslite i naredna 24 sata marinirajte u mleku, u koje ste dodali čenove belog luka i vezu začinskog bilja. Isecite šargarepu, celer, praziluk i luk na komade veličine oraha. Izvadite meso iz marinade i “potapkajte” da se osuši. Naglo ga “opecite” u zagrejanom tiganju ili većoj šerpi, sa malo maslinovog ulja. Dodajte isečeno povrće i takođe ga brzo propržite. Izvadite meso iz posude, pa ga začinite sa još malo soli, bibera i seckanim čilijem. Povrće nalijte crvenim vinom i telećim fondom, dodajte lovorov list. Vratite meso u posudu sa povrćem, dodajte grančice ruzmarina, majčinu dušicu i koru limuna. Kuvajte (pecite) u rerni 30 minuta na 150 stepeni. Foto: Arhiva Uroša Uroševića U međuvremenu očistite mladu šargarepu. Izvadite meso iz rerne i ostavite da se malo “odmori”, a povrće i sok iz posude propasirajte u tiganj. Dodajte malo putera da bi se formirao sos, a zatim i mladu šargarepu i mahune graška. Prokuvajte ih, u sosu, 8-10 minuta. Garnirajte ih na tanjir, a sos začinite sa još malo soli, bibera i medom. Meso isecite i servirajte pored povrća, a zatim prelijte sosom. Kliknite na sledeću stranu… Pročitajte i… Ako hoćete da napravite kolač kojim ćete fascinirati prijatelje – evo recepta za vas! 

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.