UN: Nepalu hitno potrebna pomoć

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Nepalu hitno potrebna pomoć

Mesec dana pošto je zemljotres jačine 7,8 stepeni pogodio Nepal, Ujedinjene nacije saopštile su da svet treba da obezbedi dodatnu pomoć u hrani i smeštaju za one koji su ostali bez kuća.

Zvaničnik UN je poručio da je trenutno važnije usredsrediti se na ovu vrstu pomoći nego na rekonstrukciju zemlje.

Najmanje 8.700 ljudi poginulo je u zemljotresu u Nepalu, a mnogo više ostalo je bez kuća.

Vlada Nepala, često kritikovana da je sporo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovorila na nesreću, takođe je pozvala međunarodnu zajednicu da toj zemlji pruži direktnu pomoć.

Ministar finansija Ram Šaran Mahat, rekao je da je manje od deset odsto novca koje je vlada potrošila na pomoć stiglo iz inostranstva. Mahat je dodao da se nada da će buduće međunarodne donacije direktno raspoređivati njegova vlada.

Nepal su 25. aprila i 12. maja pogodila dva jaka zemljotresa, u kojima je poginulo gotovo 8.700 ljudi, a povređeno njih 16.800. Ti zemljotresi i mnogobrojni naknadni udari su takođe uzrokovali klizišta, koji sada prete stanovništvu te planinske zemlje.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.