Sprej „zvocalicu“ pretvara u zaljubljenu ženu

Izvor: eKlinika.rs, 08.Feb.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprej „zvocalicu“ pretvara u zaljubljenu ženu

Koliko puta ste poželeli čarobni štapić koji će vam omogućiti da se neka devojka zaljubi u vas? Ludo zaljubljena partnerka vam ne bi prigovarala za sitnice, već bi joj bile simpatične
Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Koliko puta ste poželeli čarobni štapić koji će vam omogućiti da se neka devojka zaljubi u vas? Ludo zaljubljena partnerka vam ne bi prigovarala za sitnice, već bi joj bile simpatične. Magični napitak možda i postoji… Naučnici >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << su otkrili sprej koji ima afrodizijačko dejstvo i čini da žene posmatraju muškarca drugim, zaljubljenijim očima. Sadrži sintocinon, sintetičku formu hormona oksitocina, koji se prirodno luči u mozgu kad se ljudi zaljube.
Naučnici sa Univerziteta u Bonu su sproveli eksperiment na 40 zaljubljenih žena u dvadesetim godinama. Polovina ispitanica je inhalirala sprej, a druga je dobila placebo verziju, nakon čega je usledilo pokazivanje slika muškaraca, među kojima je bio i njihov partner. Grupe su zatim izmešane i devojke koje su udahnule običan sprej su zatim dobile pravi, što je rezultiralo boljom ocenom njihovih partnera za čak 15 posto.
Nije poznato kakav je efekat spreja na žene u odnosu na muškarce sa kojima nisu u vezi, ali će naučnici i to ispitati.

Novosti.rs

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.