Započela zamena asfalta u ulici 3. oktobar

Izvor: Bor030.net, 07.Nov.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Započela zamena asfalta u ulici 3. oktobar

Pisanje našeg portala da je novoasfaltirani deo ulice 3. oktobar u Boru, od ukrštanja sa ulicom Generala Pavla Ilića do raskrsnice sa ulicom Boško Buha, neravan, očigledno je urodilo plodom. Naime, radnici kompanije “Strabag” (PZP Zaječar) započeli su uklanjanje neravnog sloja asfalta, čija su odstupanja u valovitosti bila i do 18 mm, a umesto njega biće postavljen potpuno novi sloj svežeg asfalta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<
Nakon zamerki vozača da asfaltiranje ulice 3. oktobar nije urađeno kvalitetno, te da postoje određene neravnine na novom asfaltu i nakon pisanja našeg portala o tom problemu i izlaska komisije za nadzor radova, Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju Bora” uputilo je zahtev izvođaču radova “Preduzeću za puteve Zaječar” da postavi novi sloj asfalta.

Prema zahtevu “Direkcije za izgradnju Bora” juče je započeto potpuno uklanjanje neravnog asfalta, a u toku sledeće nedelje trebalo bi da otpočne ponovno asfaltiranje ovog dela ulice.

Radove je juče obišao i generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski zajedno sa profesorom Građevinskog fakulteta u Beogradu Branislavom Ivkovićem ne krijući razočarenje zbog kašnjenja i lošeg kvaliteta radova, ali i zbog neodgovornosti u lokalnoj samoupravi, koja je, kako je rekao, potpuno podbacila i nanela štetu građanima koji ovde žive.

Profesor Ivković posebno je istakao da, sem neravnina i velikih odstupanja u valovitosti, sam kvalitet asfalta je veoma loš. On navodi da ovako loš materijal nikada nije video, a očito je, kako kaže, da je nivo korišćenog bitumenta manji nego što je smeši potrebno.

Predsednik SO Bor Dušan Marković rekao je novinarima da za radove PZP-u Zaječar još uvek nije plaćeno, jer se želi utvrditi činjenično stanje. Naprotiv, on ističe da će preduzeće koje je izvodilo radove morati da nadoknadi štetu, jer je prekoračilo rok završetka radova i nije ispoštovalo ugovorom zagarantovani kvalitet radova. Marković ne želi da donosi prerane zaključke i navodi da je najbolje sačekati analize uzoraka.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji dela ulice 3. oktobar bio je 1. oktobar.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.