Mirković: Timočka krajina bi trebala da bude jedinstven region sa sedištem u Zaječaru

Izvor: Bor030.net, 11.Okt.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Timočka krajina bi trebala da bude jedinstven region sa sedištem u Zaječaru

Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), ponovio je za portal Best televizije da Timočka krajina treba da bude jedan region i dodao da mora što više da se radi na ravoju tog regiona.

Zaječar je tradicionalno bio centar Timočke Krajine i to treba i da ostane. Treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << da zaboravimo na podele po okruzima. Cela Timočka Krajina treba da bude jedinstvena, Zaječar treba da bude administrativni centar, a Bor industrijski. To je najbolje i za našu državu i za ljude koji ovde žive“, rekao je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

Ukoliko došlo do ponovnog osnivanja “Timočkog regiona” njega bi sačinjavale opštine – Bor, Negotin, Knjaževac, Kladovo, Boljevac, Majdanpek i Sokobanja, kao i grad Zaječar.

Prema popisu iz 2011. godina na ovom području ukupno živi 242.143 stanovnika, odnosno 118.295 u Zaječarskom i 123.848 u Borskom okrugu.

(RTV Best / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Mirković: Timočka krajina treba da bude jedan region!

Izvor: Kurir, 12.Okt.2014, 10:13

Cela Timočka Krajina treba da bude jedinstvena, Zaječar treba da bude administrativni centar, a Bor industrijski. To je najbolje i za našu državu i za ljude koji ovde žive, rekao je predsednik Skupštine grada Zaječara

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.