Gitarijada od sledeće godine komercijalna manifestacija

Izvor: B92, 01.Avg.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gitarijada od sledeće godine komercijalna manifestacija

Gitarijada će od sledeće godine biti komercijalna manifestacija, a ulaznice po simboličnoj ceni biće u prodaji od septembra meseca, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

On je dodao da će sledeća jubilarna, 50. Gitarijada biti bolja od aktuelne 49., da će trajati pet dana i najavio koncerte Parnog valjka, Vlatka Stefanovskog i Džibonija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mirković je rekao i da će joj prethoditi i velika manifestacija u Beogradu za koju će važiti kupljena karta za Zaječar, kao i da će u otvoriti kancelariju Gitarijade u prestonici. On je dodao da je ta manifestacija brend Zaječara, ali i da je izrazito zadovoljan ovogodišnjom posetom i brojem prijavljenih bendova u takmičarskom programu, pošto su svi rekordi po tip pitanjima oboreni.

Mirković je izrazio nadu i da će Ministarstvo kulture i informisanja sledeće godine više podržati Gitarijadu i podsetio da je su za ovogodišnji festival izdvojili 500.000 dinara, a da je Ministarstvo turizma izdvojilo tri miliona dinara.

Takođe, podsetio je i da je pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo prosvete da što pre donesu odluku o otvaranju muzičke škole u tom gradu. Direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić istakao je da je 49. Gitarijada oborila sve rekorde i po broju posetilaca, broju prijavljenih demo bendova i broju programa i napomenuo da su veoma zadovoljni onim što su realizovali i da nije bilo "iskakanja" u programu koji se odvijao na više lokacija u gradu.

Uz obeležavanje 50. godina festivala, sledeću Gitarijadu obeležava i jubilej Moto skupa koji slavi 20 godina postojanja. Predsednik žirija 49. Gitarijade Branimir Lokner saopštio je da su bendovi Wind Stain i Up n' Downs iz Slovenije, zatim Sinovi iz BiH, Svemirci iz Srbije i Syleth iz Hrvatske ušli u finale ovogodišnje menifestacije.

Pobednici u kategorijama: najbolji po odluci žirija, najbolji po odluci žirija iz Republike Srbije i po glasu publike biće proglašeni večeras. Pobednik te najstarije rok manifestacije u Evropi će dobiti gitaru koju je obezbedila kompanija Hajniken.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gitarijada od sledeće godine komercijalna manifestacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2015

Gitarijada će od sledeće godine biti komercijalna manifestacija, a ulaznice po simboličnoj ceni biće u prodaji od septembra meseca, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković...On je dodao da će sledeća jubilarna, 50. Gitarijada biti bolja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.