Žvakala je žvakaću 7 sati dnevno, nećete vjerovati šta joj se dogodilo!

Izvor: Cafe.ba, 03.Avg.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žvakala je žvakaću 7 sati dnevno, nećete vjerovati šta joj se dogodilo!

Claire Embleton iz Liverpoola žvakala je žvakaću gumu bez šećera u prosjeku sedam sati dnevno, a sada zbog žvakanja mora na operaciju zbog istrošene čeljusti.

Zbog žvakaće gume ova majka četvero djece danas ne može otvoriti usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti čeljusti zamijeniti metalnim pločicama, piše “Daily Mail”.

“Kada su mi doktori rekli da mi se od žvakanja žvakaće gume izlizala čeljust i da ću >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zbog toga morati na operaciju – ostala sam šokirana. Uvijek sam mislila da je žvakača guma zdrava pa sam je žvakala nakon jela, a kupovala sam samo one bez šećera. Nikad nisam mislila da bi ta bezopasna i zdrava navika mogla nanijeti toliku štetu”, rekla je ova 38-godišnjakinja.

Prije dvije godine osjetila je kako joj je ”preskočila” čeljust, a prije godinu dana počeli su pravi problemi. Dok je žvakala omiljenu joj žvakaću gumu, čeljust joj se jednostavno blokirala i nije mogla više otvoriti usta, piše “Večernji“.

Doktori su joj dijagnosticirali poremećaj čeljusnog zgloba koji je dobila zbog prekomjernog žvakanja žvakaće gume.

“Rekli su da sam preforsirala čeljusne mišiće i da nisam smjela stalno žvakati jer između obroka čeljusti treba odmor, a ne žvakača guma”, ispričala je Claire Embleton.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.