Zašto bivši ne može da ti bude dobar prijatelj

Izvor: Prva.rs, 18.Sep.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto bivši ne može da ti bude dobar prijatelj

Još uvek si zaljubljena u njega. Ili on u tebe. U svakom slučaju, neko od vas gaji skrivena osećanja i nadu da će veza ponovo profunkcionisati. Ipak, ovo se retko dešava.

Ako si ti ta koja gaji romantična osećanja, pokušaj da se distanciraš od njega. Nema više izlazaka na kafu i opuštenih druženja u njegovoj sobi, na krevetu sa memorijskim jastukom i dušekom koji ’pamte’ vaša milovanja. Takav odnos lako će prerasti u prijateljstvo s povlasticama, drugim rečima, u kres >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << varijantu. Njemu to sigurno neće smetati, ali neće ga naterati ni da promeni svoje mišljenje. Ishod priče: vas dvoje nećete biti ponovo zajedno, a ti ćeš se na kraju osećati odbačeno i povređeno, i to još u većoj meri nego što je to bio slučaj prilikom vašeg pravog raskida.

Ako je on još uvek zaljubljen u tebe, pusti ga neka se jada svojim prijateljima na svoju zlu sudbinu, a ti se drži na pristojnoj udaljenosti. Iako ti je žao što pati zbog tebe, tvoja blizina može mu samo dati lažnu nadu o pomirenju. Možda čak i poklekneš pa se nakratko prepustiš njegovoj ljubavi, ali time se agonija samo produžava za oboje. Potrebno je da staviš tačku n to poglavlje svog života i kreneš dalje, čime ćeš i njemu omogućiti da se sa što manje ozleda izvuče iz ove ljubavne drame.
On je bivši. Vaš raskid se desio sa razlogom, i ma koji da je bio razlog raskida vaše veze, isti će verovatno dovesti i do prekida vaših prijateljskih odnosa. Prekini tu sagu pre nego što postanete zakleti neprijatelji.
Prevario te je. Zar bi zaista mogla da veruješ nekome ko je već dokazao da te ne poštuje i ne ceni? Zapamti, prijateljstvo se zasniva na međusobnom poverenju i iskrenosti. Kada toga nema, nema ni govora o druženju nakon raskida.
Ne znate da razgovarate. Ako to niste znali dok ste bili zajedno, nećete znati ni dok se družite. Komunikacija je jako bitan faktor, pa će vas nerazumevanje i nedostatak tema za razgovor sami po sebi opet udaljiti jedno od drugog.
Želiš ga. Iako su možda sva druga osećanja prohujala sa vihorom, vihor strasti još uvek te tera u njegovo naručje. To je loša vest, pogotovo ako si već zagazila u novu vezu. Osećaćeš se loše, jer ćeš sa njim varati novog dečka, a kad si sa novim dečkom, osećaćeš se kao da varaš bivšeg. I tako u krug. Preseci to, inače ćeš na kraju ti izvući deblji kraj, a da ne spominjemo to što će te taj divni momak sa kojim si u vezi nogirati čim sazna da si ga bezobzirno varala.
 
Izvor: teen.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.