U Indiji pronađena četiri ljudska skeleta stara 5.000 godina

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Indiji pronađena četiri ljudska skeleta stara 5.000 godina

Arheolozi su u jednom drevnom selu na severu Indiji otkrili četiri kompletna ljudska skeleta, za koje veruju da su stara oko 5.000 godina.

Tim istraživača iz Indije i Južne Koreje od 2012. godine rade na iskopinama u indijskoj državi Harijana gde se pretpostavlja da je nekada cvetala civilizacija doline Inda, jedna od najstarijih na svetu.

Kosturi dvojice muškaraca, jedne žene i jednog deteta pronađeni su na seoskom groblju zajedno sa predmetima koji ukazuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su ljudi tog doba verovali u reinkarnaciju, izjavio je za list "Hindustan tajms" ko-direktor projekta Nileš Džadav.

"U neposrednoj blizini i oko skeleta pronašli smo predmete kao što su grnčarija sa ostacima hrane i narukvice sa školjkama, što upućuje na zaključak da su pripadnici te zajednice verovali u reinkarnaciju", naveo je Džadav.

Istraživači su, takođe, pronašli i igračke, većinom figure životinja i mitskih bića.

"Figura psa sa povocem govori o pripitomljavanju. Našli smo i figure jednoroga, što nas pak upućuje u njihovu mitsku svest", kazala je arheolog Malavika Čaterdži.

Indijska civilizacija, poznata i kao civilizacija Harapa, najstarija je poznata urbana kultura na potkontinentu i jedna je od najvećih civilizacija antičkog sveta, čiji počeci sežu unazad 5.000 godina. Ova drevna civilizacija nestala je pre oko 3.000 godina.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Naučnici su mislili da znaju sve o prvim ljudima, dok nisu otkrili OVAJ kostur

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 06:46

Arheolozi u Indiji pronašli su grupu skeleta koja pripada jednoj od najdrevnijih svetskih civilizacija. Ovo otkriće moglo bi u potpunosti da promeni dosadašnju sliku o poreklu civilazije...Ovi ostaci datiraju iz perioda pre oko 5.000 godina, a pripadaju civilizaciji drevnih Indusa koji su nastanjivali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.