Svi u 85 pa preko Pupinovog mosta

Izvor: Prva.rs, 19.Dec.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u 85 pa preko Pupinovog mosta

Brojni građani u obilasku, gust saobraćaj, pogotovo teretni, pun autobus na liniji 85, ali i radnici koji nastavljaju izgradnju pristupne saobraćajnice ka Pančevačkom putu. Posle perioda privikavanja, iz Grada najavljuju kažnjavanje vozača kamiona u tranzitu ako se po navici zapute ka centru.
Prethodni put kada se merilo prolazno vreme preko Dunava, bila je 1935. godina i bio je Pančevac. Sada Zemun i Borču dele minuti, a prognoza za početak glasi: Pupinov most dnevno će prelaziti >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << oko 15 hiljada vozila. 

Most je dobio i prvu GSP liniju. 85 od Banovog brda do Borče putuje sat i 15 minuta. 

Izmeštanje teretnog i tranzitnog saobraćaja iz centra Beograda, pre svega, Karađorđeve i Ulice kneza Miloša, počeće naredne nedelje. Za početak kamioni će biti vraćani na Pupinov most i neće biti kažnjavani, a posle privikavanja na tu novu trasu, Grad će od policije tražiti postupanje po Zakonu. Obilazak i zagledanje mosta trajaće još neko vreme. 

Posle pauze zbog svečanog otvaranja, radnici odmah nastavljaju gradnju tzv. Severne tangente. Pupinov most je praktično jedan od devet mostova na toj trasi, i od ukupno 21 kilometar, između Zemuna i napuštanja prestonice ka Pančevu, za sada je završeno pola posla. 

A za jedinu, kako ju je javnost ocenila, besmislenu stvar, nadležni tvrde da je urađena prema planu. 

Na mestu gde se završava biciklistička staza, predviđena je raskrsnica, sa semaforom i pešačkim prelazom, tj. staza će svoj nastavak dobiti kada se, u godinama koje slede, završi i taj deo projekta.
Izvor: B92

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozili smo se prvom 85-icom preko Pupinovog mosta, evo koga smo sve sreli

Izvor: 24sata, 19.Dec.2014

Prvi autobus na liniji 85 preko Pupinovog mosta prešao je jutros nešto pre 4.40 sati. Čast da prvi pređu Pupinov most gradskim prevozom imali su vozači GSP-a Nebojša Durmić iz Padinske Skele i Dragan Stanojević iz Zemuna, kao i radnica prodavnice na Bežanijskoj kosi, Dragana iz Borče...Za volanom...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.