Sladoled od cvrčaka- hit poslastica!

Izvor: S media, 09.Jun.2011, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sladoled od cvrčaka- hit poslastica!

Početkom proleća Misuri su okupirali cvrčci koji su u fazi parenja, a dosetljivi trgovci iskoristili su ih i na njima zaradili. Od insekata su pravili sladoled i prodavali ga, a kupci su potpuno oduševljeni ovim proizvodom...

Ljubitelji sladoleda od cvrčaka toliko su oduševljeni njegovim ukusom da je se količine u prodavnicama koje su predviđene za jedan dan, prodaju u roku od samo nekoliko sati!

Radnici jedne firme koja se bavi proizvodnjom sladoleda sakupili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su cvrčke, uklonili im krila a zatim posuli po njima žut šećer i prelili ih mlečnom čokoladom. Zatim su ih tako "marinirane" ubacili u sladoled.

Beba i pas: Neodoljivo prijateljstvo(VIDEO)

Safari: Morbidna žurka (VIDEO)

Izlegao se retki beli kivi

Zdravstvena organizacija oglasila se i savetovala da se zaustavi proizvodnja i prodaja sladoleda od cvrčaka jer iako u Zakonu o prehrani ne postoji nikakva odredba vezana za cvrčke, kao hrana nisu najzdraviji izbor. Takođe, oglasilo se i Udruženje za zaštitu prirode i životinja, koja smatra da se najezda insekata zloupotrebljava u svrhu zarade, a njihovom konzumacijom se narušava prirodna ravnoteža.

Proizvodnja nije zabranjena, ali su nadležne vlasti odredile da kompaniji, ukoliko želi da nastavi sa prodajom poslastice, mora da pronađe dobavljača cvrčaka koji ima zakonsku dozvolu za prodaju. Kompanija je odlučila da obustavi prodaju ovog sladoleda do 2024. godine kada se očekuje nova najezda cvrčaka.

(Net.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.