Prolećna energija u vašem stanu

Izvor: Press, 15.Maj.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećna energija u vašem stanu

1. Personalizujte prostor

Poziv u životni prostor znači otvoriti vrata vaše intime. Zato stavite na vidno mesto nekoliko vama dragih stvari, na primer vaše omiljene knjige. Inače, postoji granica između „ličnog pečata“ i prenatrpanog prostora. Ali ako želite da se pohvalite asortimanom zanimljivih predmeta, rasporedite ih po različitim delovima sobe. To je mnogo bolje nego da imate jedan deo u haosu.
2. Pustite sunce unutra

Ispravite vaše naborane zavese >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i napunite sobu pozitivnom energijom. Plus, kada su vaši prozori otvoreni, pustiće u sobu svež vazduh, pa će u njoj biti prijatnije. Poznavaoci preporučuju korišćenje materijala kao što su lan, pamuk ili čak muslin.
3. Odlučite se za jednu boju

Da biste napravili opuštajući budoar, stručnjaci savetuju farbanje zidova, poda i plafona istom nijansom. Ako se držite jednobojne šeme, izbeći ćete nezgodne granice između različitih boja, tako da će vizuelno sve izgledati ‘bliže’ i soba će delovati slobodno i otvoreno, kažu dizajneri. Trik: boje kao plava, siva i bela - kao suprotnost vrućim bojama, na primer crvenoj i narandžastoj - deluju umirujuće.
4. Pametno birajte lampe

Zaboravite lampe koje su cele od metala ili prigušeno osvetljenje. Izgledaju hladno i sterilno. Umesto toga izaberite nežnije varijante, prirodnije materijale. Stakleni luster daće poseban šarm vašem prostoru , predlažu stručnjaci. Kada je uključen, kristali odbijaju i prelamaju svetlost.
5. Nabavite velike, mekane jastuke

Nekoliko jastuka u glatkim i prijatnim materijalima kao što je pamuk doprineće toplini doma i koristiće vam i leti i zimi. Koristite ogromne i nedovoljno punjene, tako da možete da uronite u njih.
6. Raširite čupavu prostirku pored kreveta

Važan element uređenja stana je kako se drugi osećaju u njemu, pored toga kako izgleda, kaže Vilsonova. A vi želite da vaša spavaća soba deluje udobno i mekano. Čupava prostirka postavljena blizu mesta gde se budite pretvoriće hladan pod u udoban raj za stopala.
7. Izaberite predivan buket

Svaki dodatak iz prirodnog sveta - naročito cveće - vizuelno čini vaš prostor pozitivnijim, kažu stručnjaci. Kao opciju, možete napuniti vazu zelenim lišćem.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Proljećna energija u vašem stanu

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Maj.2013, 13:10

Ako vaša soba ili stan ne odišu toplinom, ne uzbuđujte se. Ovi trikovi će ga pretvoriti u pravi raj! 1. Personalizujte prostor Poziv u životni prostor znači otvoriti vrata vaše intime. Zato stavite na vidno mjesto nekoliko vama dragih stvari, na primjer vaše omiljene knjige. Inače, postoji...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.