Preminuo legendarni basista grupe Krim Džek Brus

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni basista grupe "Krim" Džek Brus

Britanski muzičar, vodeći vokal i bas-gitarista grupe "Krim" (Cream) Džek Brus (Jack Bruce) preminuo je danas u 72. godini života u svojoj kući u grofoviji Safolk, saopštila je njegova porodica.
Brus je, navode agencije, bio među najuticajnijim bas-gitaristima a njegovu grupu - u kojoj su bili i Erik Klepton i Džindžer Bejker, mnogi kritičari smatraju prvom supergrupom u istoriji rok muzike, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je pravila hrabre eksperimente u oblasti bluz-rok zvuka i položila temelje za hard-rok početkom 1970-ih.
Grupa je bila poznata po hitovima kao što su "I Feel Free"'' i "Sunshine of Your Love" a svirali su mešavinu tradicionalnog bluza i dugih instrumentalnih improvizacija i sopstvenog zvuka, navodi Asošijeted pres.

 
Za nešto više od dve godine grupa je prodala 35 miliona ploča a njihov album "Wheels of Fire" prvi je u svetu prodat u "platinastom" tiražu.
Brus je 2011. proglašen jednim od najboljih bas-gitarista svih vremena po autoritativnom muzičkom časopisu “Roling stoun” (Rolling Stone).

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.