Umro Džek Brus, basista rok supergrupe Krim

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Džek Brus, basista rok supergrupe Krim

Džek Brus, svojevremeno basista rok supergrupe Krim u kojoj je svirao Erik Klepton, umro je u 71. godini, saopštila je danas njegova porodica, a prenose svetski mediji.

"Svet muzike biće siromašniji bez njega, ali on živi i dalje kroz svoju muziku i u našim srcima", navodi se u saopštenju koje prenosi Asošijejtid pres.

Brusova publicistkinja Kler Singers rekla je da je Brus preminuo u svom domu u Safolku u Engleskoj.

Supergrupu Krim, koja je postojala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 1966. do 1968. godine, činili su Brus, Klepton i bubnjar Džindžer Bejker, i ona važi za jednu od najvažnijih u istoriji rokenrola.

Krim su za samo dve godine postojanja prodali 35 miliona primeraka svojih albuma. Njihov album "Wheels Of Fire" (1968) prvi je dupli album koji je dostigao platinasti tiraž u Velikoj Britaniji.

Grupa je za vreme svog postojanja snimila četiri albuma, a Brus je napisao i otpevao većinu pesama iz Krimovog repertoara uključujući "Sunshine Of Your Love" i "I Feel Free".

Brus je izgradio reputaciju bluz i rok muzičara svirajući sa grupama Džon Mejels bluz brejkers i Menfrid Man pre no što se pridružio Kleptonu i Bejkeru.

Krim se raspao na vrhuncu popularnosti, a Brus, za razliku od Kleptona, nikada nije više imao tako komercijalan projekat kao što je bio ovaj bend. Svejedno, ostala mu je reputacija jednog od najboljih basista rokenrola.

Krim su se obnavljali dva puta, radi serije koncerata, poslednji put 2005.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Džek Brus, basista rok supergrupe Krim (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014

Džek Brus (Jack Bruce), svojevremeno basista rok supergrupe Krim (Cream) u kojoj je svirao i Erik Klepton (Eric Clapton), umro je u 71. godini, saopštila je danas njegova porodica, a prenose svetski mediji..."Svet muzike biće siromašniji bez njega, ali on živi i dalje kroz svoju muziku i u našim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Preminuo basista rok grupe Krim Džek Brus

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014

Basista rok supergrupe Krim Džek Brus u kojoj je svirao Erik Klepton, umro je u 71. godini, saopštila je danas njegova porodica..."Svet muzike biće siromašniji bez njega, ali on živi i dalje kroz svoju muziku i u našim srcima", navodi se u saopštenju koje prenosi Asošijejtid pres. Brusova publicistkinja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.