Oliver Stoun snima film o Edvardu Snoudenu

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2015, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Stoun snima film o Edvardu Snoudenu

Drugi deo trilogije o najpoznatijem svetskom "uzbunjivaču", bivšem agentu američke Nacionalne službe za bezbednost Edvardu Snoudenu, izaći će iz štampe u septembru ove godine, kaže za Sputnjik autor knjige, Snoudenov advokat Anatolij Kučerena.

Naziv drugog dela psihološko-političkog trilera zasnovanog na Snoudenovoj životnoj priči je "Kainova deca".

U knjizi je predstavljen život američkog obaveštajca Džošue Kolda — lika sličnog Edvardu Snoudenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << — kojeg vlada njegove zemlje prati u stopu.

Očekuje se da će biti prevedena na nekoliko jezika, kaže Kučerena, a datum izlaska iz štampe trećeg dela, pod nazivom "Judin poljubac", još nije poznat.

Kučerena je poznatom holivudskom reditelju Oliveru Stounu ustupio prava na snimanje filma prema motivima prvog dela trilogije, "Vreme oktopusa", knjige koja je izašla iz štampe na ruskom i engleskom jeziku u martu ove godine. Stoun bi uskoro trebalo da objavi datum i mesto prve projekcije prvog filma zasnovanog na životu bivšeg američkog tajnog agenta, kaže Kučerena i dodaje:

"Uskoro ću imati sastanak sa Stounom i Moricom Bormanom, producentom filma, na kojem ćemo razgovarati o tome gde bi trebalo održati svetsku premijeru. Mislim da će to najverovatnije biti u Rusiji — ali definitivna odluka biće doneta tokom tog sastanka", rekao je za Sputnjik Snoudenov advokat.

Glavnu ulogu u Stounovom filmu bi trebalo da igra Džozef Gordon Luit, a jedna uloga namenjena je i holivudskoj zvezdi Nikolasu Kejdžu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.