NASTAVNICA Jelena Đoković uči Britance ćirilicu

Izvor: Blic, 24.Feb.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVNICA Jelena Đoković uči Britance ćirilicu

Jelena Đoković uči svoje prijatelje iz Engleske ćirilično pismo da mogu da pišu i čitaju na srpskom jeziku.

Mlada mama Jelena Đoković nastavlja rad svog supruga Novaka, prvog reketa sveta, u širenju pozitivne slike o Srbiji u svetu. Jelena je rešila da svoje britanske prijatelje nauči da pišu i čitaju na ćirilici. Na svom Tviter profilu mlada mama se pohvalila koliko uživa da pomaže drugima da nauče naš jezik.

"Jako je zabavno što učim svoje prijatelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Britanije ćirilično pismo da mogu da mogu da pišu i čitaju na srpskom", napisala je Jelena.

It's so much fun teaching my British friends Cyrillic letter so they can read and write Serbian :) #HappyToHelp #GoodDay

Đokovićeva je dobila veliku podršku prijatelja i obožavaoca na Tviteru.

"Sigurno ćeš ih naučiti jer imaju tako dobru nastavnicu", napisala je jedna obožavateljka.

Mnogi stranci su izrazili želju da Jelena i njih nauči da koriste srpsko pismo.

Jelena Đoković je direktorka “Fondacije Novak Đoković” čija je misija omogućavanje deci iz ugroženih sredina da rastu i razvijaju se u kreativnom i bezbednom okruženju. Fondacija je do sada donirala dosta novca i pomoći ugroženima, a za ugrožene u poplavama čak 600.000 dolara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NASTAVNICA Jelena Đoković uči Britance ćirilicu

Izvor: Press, 24.Feb.2015

Jelena Đoković uči svoje prijatelje iz Engleske ćirilično pismo da mogu da pišu i čitaju na srpskom jeziku. . Jelena Đoković nastavlja rad svog supruga Novaka u širenju pozitivne slike o Srbiji u svetu. Jelena je rešila...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.