Mis Rusije uvredila naciju, preti joj zatvor

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mis Rusije uvredila naciju, preti joj zatvor

Novoizabranoj misici Rusije jedna fotografija mogla bi da zagorča život i pošalje je iza rešetaka na godinu dana.

Sofija Nikitčuk je nova mis Rusije. Tek što je osvojila tu laskavu titulu, već se našla u problemima.

Sofija je nedavno pozirala gola, ogrnuta samo ruskom zastavom. Ta fotografija objavljena je na naslovnici magazina 'Stolnik' uz naslov "Ukus pobede". Magazin je tim potezom želeo da oda počast obeležavanju 70-godišnjice pobede SSSR-a i saveznika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Drugom svetskom ratu, objasnila je urednica.

Ipak, bez obzira na objašnjenje, na naslovnicu su se žali i brojni čitatelji koji fotografiju smatraju neprimerenom i uvredljivom. Odmah nakon tih negodovanja pokrenuta je istraga, jer se za nepoštivanje državne zastave predviđa zatvorska kazna od godine dana, koja treba da pokaže da li je Sofija prekršila zakon.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.