Izvor: Njuz.net, 20.Sep.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurir optužio tužilaštvo da im se meša u posao u slučaju Ognjanović

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 20. septembar 2016, (Njuz) – Dnevni list Kurir optužio je Više javno tužilaštvo u Beogradu da je odlukom da se odustane od daljeg krivičnog gonjenja roditelja male Tijane Ognjanović na najgrublji način umešalo u posao ovog lista.
– Ovo je direktan udar na slobodu novinara da pišu šta hoće, da zaključuju, presuđuju. Ako smo napisali da su Nebojša i Jelena Ognjanović potrošili novac koji je bio namenjen za lečenje sada već preminule njihove ćerkice, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << smo to nedeljama neprestano radili, onda ne vidimo razlog da tamo neko tužilaštvo uz tako banalno obraloženje da nema dokaza odustane od tužbe. Pa zar je za sve potreban dokaz – rekao je Aleksandar Rodić, direktor i vlasnik Kurira.
Kako je naveo, ova presuda bi direktno mogla da pokoleba novinare da nastave da slobodno pišu.
– Ovim je bačena ljaga na Kurir. Kako su krenuli još će nam i za horoskop i vremensku prognozu tražiti dokaze. Pitanje je kome smeta jak Kurir i koje je u interesu da se sve ovo ovako završi. Ali vam obećavam, ovde nije kraj – ljutito je rekao Rodić.
On je naveo da je pravni tim Kurira u stalnom zasedanju i da se razmatraju opcije da se podnese tužba protiv Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
– Mi danas ne branimo samo Kurir, već sve tabloide u Srbiji. Ako bude bilo potrebno, ići ćemo i do Strazbura – poručio je Rodić, iz ironičnu opasku „Srbijo, izvini!“.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.