njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

20. sep. 2016

Kurir optužio tužilaštvo da im se meša u posao u slučaju Ognjanović

BEOGRAD, 20. septembar 2016, (Njuz) – Dnevni list Kurir optužio je Više javno tužilaštvo u Beogradu da je odlukom da se odustane od daljeg krivičnog gonjenja roditelja male Tijane Ognjanović na najgrublji način umešalo u posao ovog lista.

– Ovo je direktan udar na slobodu novinara da pišu šta hoće, da zaključuju, presuđuju. Ako smo napisali da su Nebojša i Jelena Ognjanović potrošili novac koji je bio namenjen za lečenje sada već preminule njihove ćerkice, ako smo to nedeljama neprestano radili, onda ne vidimo razlog da tamo neko tužilaštvo uz tako banalno obraloženje da nema dokaza odustane od tužbe. Pa zar je za sve potreban dokaz – rekao je Aleksandar Rodić, direktor i vlasnik Kurira.

Kako je naveo, ova presuda bi direktno mogla da pokoleba novinare da nastave da slobodno pišu.

– Ovim je bačena ljaga na Kurir. Kako su krenuli još će nam i za horoskop i vremensku prognozu tražiti dokaze. Pitanje je kome smeta jak Kurir i koje je u interesu da se sve ovo ovako završi. Ali vam obećavam, ovde nije kraj – ljutito je rekao Rodić.

On je naveo da je pravni tim Kurira u stalnom zasedanju i da se razmatraju opcije da se podnese tužba protiv Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

– Mi danas ne branimo samo Kurir, već sve tabloide u Srbiji. Ako bude bilo potrebno, ići ćemo i do Strazbura – poručio je Rodić, iz ironičnu opasku “Srbijo, izvini!”.

Bane Grković

  1. Jovan kaže:

    Pa nije samo Kurir. Blic, Alo, Večernje Novosti i Informer su isto čerečili sirote roditelje. Neko bi trebalo za to da odgovara.

  2. Ja sam kaže:

    Preporucujem svim tabloidima da svaki od njih ima svoje licno ubistvo.
    Izaberu zrtvu metodom slucajnog uzorka, ubicu angazuje vlasnik i samo on zna za njega.
    Les postane privatno vlasnistvo Upravnog odbora i sa njim rade sve sto im padne na pamet… kao i do sada.

  3. Gradjanin kaže:

    U skladu sa mišljenjem političara na vlasti, tabloidi bi trebali da optuže sve stanovnike za nezahvalnost zbog njihove brige oko toga da ih što više pljačkaju, izgladnjuju i na sve načine maltretiraju.

  4. Zoran kaže:

    Kurir je jedini jasno i glasno rekao “Je… vas rat”. Mogli ste B92 da pomenete. On se nekada hvalio mirom i pravdom, a i humanoscu, sada samo izvrsava zadatke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *