I to postoji: bio-bus!

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I to postoji: bio-bus!

Zahvaljujući već razvijenim tehnologijama korišćenja bio otpada, Britanci su se dosetili da koliko-toliko smanje emisiju izduvnih gasova i okrenu se zelenijim alternativama.

 
U Veseks Voteru u Bristolu veruju da se tzv. “braon stvari” mogu uspešno iskoristiti na više načina i tako su sredili verovali ili ne, gradski autobus čiji motor sagoreva isključivo ljudski otpad i ostatke hrane. Bio-Bus, kako je nazvan, ima 40 sedišta i sa punim rezervoarom biometana, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji je nusprodukt sagorevanja bio otpada, može da pređe blizu 300 km.
Poznati gigant Seinsburis u svojim supermarketima koristi istu tehnologiju i pretvara je u električnu energiju. Njihov ogranak u Kenoku, u oblasti Vest Midlands, isključivo se napaja energijom pomoću biometana, koji dobijaju preradom hrane sa isteklim rokom trajanja iz svog supermarketa. U Bat Bus Kompaniji, veruju da će njihovi „poo busevi“ prevoziti oko 10000 putnika mesečno, od centra grada Bat do bristolskog aerodroma.
Izvor: Wessex Water
Prevod: A.L.
The post I to postoji: bio-bus! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.