Festival evropske studentske animacije na Kališu

Izvor: Mondo, 24.Avg.2017, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival evropske studentske animacije na Kališu

Šesti FESA biće održan na Kalemegdanu ovog vikenda.

Festival evropske studentske animacije - FESA biće održan 26. i 27. avgusta u Velikom barutnom magacinu na Donjem gradu, najavilo je Javno preduzeće "Beogradska tvrđava", koje šestu godinu za redom organizuje tu manifestaciju.

Ovogodišnja tema takmičenja je "Ritam (oko nas i u nama)", a na konkurs je pristiglo 109 studentskih animiranih filmova iz 14 evropskih zemalja i 17 škola animacije.

Znate >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << li KOLIKO godina ima ovaj crtać?

Selekciona komisija je izabrala 28 filmova za dva takmičarska programa.

Osim nagrade za najbolji animirani film, biće dodeljena i nagrada za najbolju animacijsku tehniku, kao i specijalne diplome za svaku od pet kategorija: kategorija A - filmovi do 5 minuta, kategorija B - filmovi od 5 do 30 minuta, kategija C - eksperimentalni animirani film, kategorija D - reklamni film ili muzički spot, kategorija E - film za decu.

Festival će imati i prateći program, koji će delom biti organizovan na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Cilj festivala je promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, međunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznađu nove koncepte i tehnike, navode organizatori.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.