Društvene mreže ugrožavaju zdravlje

Izvor: BKTV News, 18.Apr.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvene mreže ugrožavaju zdravlje

Vreme provedeno na “Fejsbuku” direktno je povezano sa poremećajem u ishrani – tvrde naučnici Univerziteta u izraelskom gradu Haifi.

Najčešći poremećaji su bulimija ili anoreksija kod adolescentkinja od 12 do 18 godina – pokazalo je istraživanje kojim je obuhvaćeno 248 ispitanica.
Profesori Džoel Lecer, Rut Kac i Zohar Spivak, sa Fakulteta za socijalnu pomoć i zdravstvene nauke, ustanovili su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da su mladi previše vezani za ovu društvenu mrežu, što se negativno odražava na njihovo zdravlje.
Ovo je naročito izraženo kod devojčica koje, nezadovoljne izgledom svog tela, počinju da drže iscrpljujuće dijete – do anoreksije ili bulimije. Autori istraživanja su istakli da stalno “sedenje” na “Fejsbuku” dovodi do jednostranog fokusiranja na izgled, navike i ponašanje. Zato roditelji treba što više da prate šta njihova deca čitaju na ovoj mreži, kako bi umanjili rizik od bolesti.
Izvor: Novosti.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.