Dodeljene nagrade za Dan Biblioteke grada Beograda

Izvor: Press, 11.Jan.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade za Dan Biblioteke grada Beograda

Nagradu "Gligorije Vozarović" za najboljeg izdavača u 2012. godini dobio je Zavod za udžbenike, izdavač prvog reda koji je prošle godine obelezio 55 godina postojanja i rada.
Prema oceni žirija koji je radio u sastavu: predsednica žirija, Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, prof. dr Ratko Božović i prof. dr Žarko Trebješanin, izdavač višemilionskih tiraža bez premca u Srbiji, u godini jubileja objavio je kolekcije izuzetnih dela.
Objavljena su dela Milutina >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Milankovića, Stanislava Vinavera, Desanke Maksimović, Radovana Samardžića i drugih izabranih autora, desetine rečnika, a poseban poduhvat su prva dva toma Srpske enciklopedije.
Direktoru zavoda za udžbenike Miloljubu Albijaniću nagradu je uručila član Upravnog odbora BGB Ivana Dimić.
Žiri u istom sastavu odlučio je da se nagrada "Gligorije Vozarović" najboljem knjigovescu u 2012. godini dodeli Dušanu Crevaru, vlasniku zanatske radionice za umetničku obradu poveza "Zaharije Orfelin" iz Beograda.
Nagradu je Crvevaru, koji je po oceni žirija dao poseban doprinos kroz opremu knjiga, plaketa, spomenara, foto-albuma i izradu predmeta koji nose poseban, unikatan umetnički pečat njegove radionice, takođe uručila Dimić.
Posebnu nagradu za najčitaniju knjigu stranih autora u 2012.godini dobila je Geopoetika za knjigu"1Q84" Haruki Murakamija. Nagradu je Vladislavu Bajcu uručila direktorka BGB Ninkov.
Nagradu "Marija Ilić Agapova" za najboljeg bibliotekara grada Beograda u 2012. godini ravnopravno su dobili Predrag Đukić, pomoćnik direktora BGB za bibliotečku delatnost i Adam Sofronijević, rukovodioc odeljenja za razvoj i održavanje bibliotečkog sistema, digitalizaciju fondova i kulturnu delatnost Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković".
O laureatima je odlučivao žiri u sastavu Marjan Marinković, predsednik, Branka Dragosavac, član i Tatjana Perović koji smatra da su obojica pođednako značajno doprineli unapređenju i afirmaciji bibliotekarstva.
Nagradu dvojici dobitnika uručila je direktorka BGB Ninkov a oni su zahvalili rečima da najviše znače nagrade kolega kao i da u biblioteci pojedinac ne može mnogo da uradi sam, potrebna je saradnja svih kako bi se unapredilo bibliotekarstvo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji izdavač Zavod za udžbenike, najčitanija knjiga Murakamijeva „1Q84“

Izvor: Danas, 11.Jan.2013

Biblioteka grada juče je proslavila 82 godine uspešnog rada. Ovom prilikom dodeljene su nagrade najboljima u oblastima bibliotekarstva, izdavaštva i knjižarstva. Žiri u sastavu: Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda i predsednica žirija, Ratko Božović i Žarko Trebješanin, doneo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.