Cane i Loša su rođaci

Izvor: 24sata, 27.Avg.2014, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane i Loša su rođaci

Da pevači Zoran Kostić Cane, lider “Partibrejkersa”, i Saša Lošić Loša, lider “Plavog orkestra”, nisu u svojim intervjuima otkrili da su rođaci Gavrila Principa, niko ne bi znao da među njima postoji genetska veza.

GENETIKA - Buntovni duh Gavrila Principa, pripadnika “Mlade Bosne”, koji je ubio austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, svakako da se može prepoznati i u njegovim dalekim rođacima Canetu i Loši.

- Ja sam potomak Gavrila >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Principa. Gavrilo Princip mi je deda po majčinoj liniji. Mi smo porodično partibrejkeri. Svašta se pisalo o Gavrilu... Gavrilo Princip je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bismo svi mi živeli zajedno - izjavio je Cane.

Saša Lošić Loša | Foto: D. Živančević

Sličnu priču ispričao je i Saša Lošić.

- Princip se rodio preko puta sela gde se rodio moj deda. Postoji legenda da su moja i njegova porodica bile Čeke pre 400 godina, potekli su od zajedničkog pretka. Princip je išao u Prvu gimnaziju. Mnogo me je zanimao njegov život, pa sam nabavio stenograme sa suđenja i čitao pesnike tog doba. Kada sam čitao pesnike njihovog doba, shvatio sam da su živeli u vremenu apatije i da im je svaki dan bio isti. Morali su nešto da promene i pod idejom da je narod potlačen, krenuli su u revoluciju - rekao je Loša.

Saša Lošić Loša | Foto: D. Živančević

Gavrilo Princip

Cane nije imao komentar na Lošinu priču o vezama sa Principom, ali ne veruje da su njih dvojica rođaci.

Gavrilo Princip

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Cane i Loša rođaci Gavrila Principa

Izvor: Blic, 27.Avg.2014

Da Zoran Kostić Cane, lider “Partibrejkersa” i Saša Lošić Loša, frontmen “Plavog orkestra”, nisu otkrili da su rođaci Gavrila Principa, verovatno niko ne bi znao da njih dvojica imaju rodbinske veze...- On mi je deda po majčinoj liniji. Mi smo porodično partibrejkeri. Svašta se pisalo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.