Brazil razmatra zakon o sreći

Izvor: S media, 06.Feb.2011, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil razmatra "zakon o sreći"

Brazil razmatra predlog da proglasi sreću za ustavno pravo gradjana, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf".

U zemlji poznatoj po prelepim plažama, karnevalu i sambi, za koju stručnjaci očekuju da narednih godina postane peta ekonomska sila u svetu, grupa poslanika je predložila ustavni amandman koji će gradjanima garantovati pravo na sreću.

Predloženo je se u član šest ustava, prema kojem su obrazovanje, zdravstvena zaštita, hrana, posao, krov nad glavom, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << slobodno vreme i bezbednost ustavno pravo gradjana, uvrsti i pravo na sreću.

Mauro Motorin, direktor nevladine organizacije Pokret za sreću, koja podržava ovaj predlog, ocenio je da bi takav zakon bio veoma značajan u zemlji u kojoj i dalje postoji veliki jaz izmedju bogatih i siromašnih.

"U Brazilu, imali smo ekonomski rast koji nije bio praćen socijalnim rastom onako kako smo se nadali", rekao je Motorin.

"Ovim ustavnim amandmanom želimo da pokrenemo diskusiju i dobijemo odobrenje za stvaranje uslova u kojima će biti poboljšana socijalna prava", istakao je on.

I mnogi ekonomisti smatraju da su sreća i lično zadovoljstvo važna merila ekonomskog uspeha jedne zemlje.

Brazilcima na izgled nije potrebno mnogo razloga za sreću - većina njih kaže da ih srećnim čine deca, zdravlje, prijatelji i posao, ali nemoguće je prenebregnuti probleme poput kriminala, lošeg obrazovnog i zdravstvenog sistema i loših puteva i železničke mreže.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brazil razmatra 'zakon o sreći'

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Feb.2011

Brazil razmatra predlog da proglasi sreću za ustavno pravo gradjana, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf". U zemlji poznatoj po prelepim plažama, karnevalu i sambi, za koju stručnjaci očekuju da narednih godina postane peta ekonomska sila u svetu, grupa poslanika je predložila ustavni amandman

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Sreća ustavno pravo u Brazilu?

Izvor: B92, 06.Feb.2011

Brazilija -- Brazil razmatra predlog da proglasi sreću za ustavno pravo građana, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf"...Ustavni amandman koji će građanima garantovati pravo na sreću, se očekuje da će uskoro biti usvojen u Senatu...Predloženo je se u član šest ustava, prema kojem su obrazovanje,...

Nastavak na B92...

U Brazilu donose "zakon o sreći"

Izvor: Mondo, 07.Feb.2011, 01:52

U Brazilu grupa poslanika predložila je ustavni amandman koji će građanima garantovati pravo na sreću i očekuje se da taj predlog zakona uskoro bude usvojen u Senatu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.