Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balaban: Stabilnost u funkcionisanju grada i u 2015.

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban izjavio je večeras da će i u narednoj godini biti obezbijeđena stabilnost u funkcionisanju grada, svih gradskih ustanova i budžetskih korisnika.

"U složenim uslovima kakve smo imali u ovoj godini održana je stabilnost svih funkcija i nadležnosti Gradske uprave i odgovorilo se svim obavezama koje su u nadležnosti grada", rekao je Balaban novinarima na svečanom prijemu za predstavnike javnog, privrednog i kulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << života Banjaluke.

On je podsjetio da je danas usvojen gradski budžet od 120,8 miliona KM, naglasivši da će napori Skupštine grada i administracije u narednoj godini ići u pravcu da "taj budžet krene na više".

"Hoćemo veći budžet koji neće biti posljedica većih zahvatanja od poreza i doprinosa, već naprosto da pokušamo stvoriti ambijent gdje će biti veći privredni rast, a samim tim veći i budžet", naglasio je Balaban.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić naglasila je da je u narednoj godini potrebno više rada, truda i odgovornosti, i gradske administracije i građana, da bi se adekvatno moglo odgovoriti izazovima koji predstoje.

Ona je podsjetila da je ova godina bila teška, jer je grad bio pogođen elementarnim nepogodama u maju i avgustu, koje su mnogim građanima, infrastrukturi i privredi nanijele ogromnu štetu.

Brkićeva je istakla da je sve to imalo značajan uticaj na sveukupne aktivnosti, prihode i rad Administrativne službe grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.