U SB“Merkur“ već 70 godina brinu o građanima

Izvor: Objava, 06.Jul.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SB“Merkur“ već 70 godina brinu o građanima

VRNJAČKA BANJA - U cilju obeležavanja jubileja 70 godina postojanja, Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje u periodu od 10. -14. jula iz dana u dan organizuje niz događaja koji ističu značaj svih koji su bili deo duge tradicije Merkura: menadžment, radnici, pacijenti, prijatelji, saradnici i partneri. Od ponedeljka do petka, svakodnevno će se smenjivati teme, modeli javnog nastupa, prezentacione tehnike, predstavnici medija i publika. Prvog dana na programu je Muzejska postavka „70 godina u službi zdravlja građana“ – pored atraktivnih starih laboratorijskih eksponata, starih balneoloških kartona, banjskih listova i knjiga, izložba će kroz fotografije stare banje, sve posetioce provesti kroz prošlost Merkura. Drgog dana Skup zaposlenih Merkura – sastanak radnika sapenzionerima na kojem će top menadžment dodeliti Merkurovu monografiju svim radnicima. Trećeg dana je na programu Okrugli sto “Dijabetes u fokusu” – medicinski skup u okviru koga će se održati predavanja.
- Okrugli sto će sadržati sledeće teme „Terapija hiperglikemija i kardiovaskularni događaji predavač je prof.dr Nebojša Lalić,direktor Instituta za endokrinologiju kc srbije. Zatim tema će biti Diabetes melitus menandžment gastrointestinalnih komplikacija,predavač je prof.dr Dragan Popović i treća tema biće „Uloga medicinske sestre u savremenoj edukaciji obolelih od dijabetesa,prerdavač je VMS Danijela Miodragović. Takođe će telekonferencijski, putem skajpa uključiti lekari iz 6 srpskih RH centara: Selters, Koviljača, Ribarska, Niška, Kanjiža i Banja Junaković.Istog dakle trećeg dana 13 jula u 21 časova održaće se Svečana akademija – gala veče sa zanimljivim dramskihm i muzičkim programom koji odiše duhom stare banje, ističući tradiciju Merkura. U raskošnom ambijentu centralnog banjskog parka, ispred zgrade Termomineralnog kupatila, akademija će kroz scenario, film, zvuk i neobičnu rasvetu ugostiti oko 100 ekskluzivnih zvanica društvenog i javnog života. U prisustvu predstavnika resornih ministarstava, i državnih fondova sa kojima Merkur ima dugu i uspešnu saradnju, na kraju svečanosti biće upriličena dodela povelja zahvalnosti. I poslednjeg dana 14 jula u 11 časova biće Prezentacija koncepta „Splendor“ – prezentacija najveće investicije Merkura tokom ove decenije, eksluzivnog medicinskog centra sa četiri zvezdice, koji će se realizovati u budućem periodu. Pored projektanta, svoju viziju predstaviće generalni direktor kao i rukovodioci svih sektora: smeštaja, ishrane, marketinga i prodaje“,kaže tim povodom Bojana Beljić master ing organizacionoh nauka i pi ar odnosno referent Marketinga u SB „Merkur“.
Priča o Merkuru kao banjskom centru počinje 1947. godine. Vrnjačka Banja je poznata kao kraljica banjskog turizma i nekadašnje mesto odmora srpske aristokratije, koja je još tada uvidela prednosti boravka u banji i blagodeti njenih voda.
- Danas Merkur predstavlja moderan rizort smešten u samom srcu Vrnjačke Banje u prelepom prirodnom okruženju vrnjačkog parka, jednog od najlepših u Evropi. Merkur uspešno kombinuje savremenu tehnologiju i komforan smeštaj, sa spa uslugama i prirodnim bogatstvom Srbije, pružajući pacijentima zdravlje i lepotu. Kupanje u mineralnoj vodi kojom su ispunjeni svi bazeni Merkurovog Spa centra „Rimski izvor“, savremena je verzija tradicionalnog koncepta banjskih kada. Nekadašnja poštanska pisma pacijentima, danas su zamenjena sajber-tehnologijom sa mogućnošću istovremene dvosmerne komuniciranja sa hiljadama pacijenata preko veb-sajta, društvenih mreža, e-mail alata i on-lajn aplikacija“ dodaje na kraju Bojana Beljić
Dragan Ivanović