Sadržajan praznični odmor u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 28.Apr.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sadržajan praznični odmor u Vrnjačkoj Banji

Zahvaljujući tome što će za prvomajski praznik biti produženi vikend, u Vrnjačkoj Banji se očekuje veliki broj gostiju.
"Vrnjačka Banja je omiljena destinacija u vreme  prvomajskih praznika, i prema procenama prodajnih službi očekuje se preko 15.000 gostiju, i mi smo za njih pripremili  razna dešavanja da bi im boravak učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što sadržajnijim" kaže Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje.

Tih dana posetioci će uživati u sajmu cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi, a tu je i prvomajski hiking do planine Goč. Staza je srednje naporna, dužine oko deset kilometara, a obezbeđena je vodička i medicinska služba. Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma gde ih čeka organizovan ručak, a onda i organizovan autobuski povratak u Vrnjačku Banju.
"Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije Vrnjačke Banje i planinarskog kluba Goč, a na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti", navodi Goran Karavesović.
Inače, Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom koja se može spremiti na licu mesta u etno ambijentu. Tu je i jezero odakle Vrnjčani piju vodu, a naravno treba pomenuti i žičaru, pa restorane i kafane u kojima se gosti mogu okrepiti.
U hotelu "Breza" prodati su svi prvomajski aranžmani, u hotelu "Aleksandar" je takođe sve rasprodato, a smeštaj su rezervisali stalni gosti, koje i ovog puta dočekuje "prvomajska večera", tj. pečeno jagnje u bašti hotela. Sutradan, 2. maja, u ovom hotelu organizuje se izlet do manastira Svete Petke, Ljubostinje i Žiče. 
SB "Merkur" je prodala gotovo sve kapacitete za prvomajske praznike, i iz ove kuće ne sumnjaju da će sve aražmane popuniti, jer kombinuju akva i velnes program uz pešačke ture i izlete što garantuje sadržajan boravak u ovoj ustanovi. Najeksluzivniji vrnjački objekat za smeštaj "Solaris rizort"  je prodao sve prvomajske pakete.
S obzirom da Vrnjačka Banja raspolaže sa najvećim brojem smeštajnih jedinica u Srbiji, iz Turističko informativnog centra poručuju da je, uvek moguće naći neko slobodno mesto.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.